nieuws

Ballast Nedam verliest saneringsklus

bouwbreed Premium

Ballast Nedam verliest saneringsklus

Ballast Nedam wordt door Utrecht van het werk aan de Nedereindse Plas gehaald en kan een forse schadeclaim van de gemeente tegemoet zien.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders laten weten in een brief aan de raad. Utrecht zal in ieder geval een bedrag van 1 miljoen euro opeisen bij Ballast Nedam wegens te late oplevering van de saneringsklus. Daarnaast is de gemeente van plan om alle toekomstige schade op het project te verhalen op de aannemer.

Ballast Nedam zal ook worden opgedragen om de aangebrachte folie – in totaal 24.000 vierkante meter – uit de plas te verwijderen. Met die folie wilde het bouwbedrijf de bodem van de voormalige vuilstort isoleren. Die methode – die afweek van de aanpak uit het bestek – bleek uiteindelijk onvoldoende robuust, waarna partijen in conflict met elkaar raakten.

Lees morgen meer over het conflict tussen Ballast Nedam en de gemeente Utrecht

Reageer op dit artikel