nieuws

Abseilers ATI in geweer tegen Arbeidsinspectie

bouwbreed Premium

ATI Abseiltechnieken in Sint Nicolaasga heeft een jurist in de arm genomen vanwege een onverwachte controle van de Arbeidsinspectie op het schilderen van de kerktoren in Hindeloopen. Als gevolg van de inspectie is de klus enkele weken uitgesteld. Veiligheidsplan en de risico-inventarisatie en -evaluatie voldoen aan alle eisen, aldus woordvoerder Jeroen van Deynen, maar “we […]

ATI Abseiltechnieken in Sint Nicolaasga heeft een jurist in de arm genomen vanwege een onverwachte controle van de Arbeidsinspectie op het schilderen van de kerktoren in Hindeloopen. Als gevolg van de inspectie is de klus enkele weken uitgesteld. Veiligheidsplan en de risico-inventarisatie en -evaluatie voldoen aan alle eisen, aldus woordvoerder Jeroen van Deynen, maar “we wachten nog op formele toestemming van de Arbeidsinspectie.” Weliswaar gaat het om een steekproefsgewijze controle, toch is een jurist ingeschakeld. “Hij spreekt de taal van de Arbeidsinspectie.’’

De veiligheid van de abseilers is volgens Van Deynen niet in het geding. Alle ankerpunten op de toren zijn gecontroleerd en goed bevonden. De stichting tot behoud van monumenten in de gemeente Súdwest-Fryslân, die eigenaar is van de toren, bespaart met de inzet van abseilers op steigerkosten.

Reageer op dit artikel