nieuws

Roel Steenbeek vertrekt bij Ymere

bouwbreed Premium

Bestuursvoorzitter Roel Steenbeek vertrekt voor eind van dit jaar bij Ymere. Hij laat een gehavende corporatie achter.

S teenbeek, die zijn vertrek zelf bekendmaakte op de website van de Amsterdamse corporatie, spreekt van “belangrijke beslissing met emotionele impact”. De balans tussen werken en privé was volgens hem zoek. “Mijn leven bestaat vooral uit werken.” De beslissing om te stoppen heeft Steenbeek, die bijna vijf jaar de hoogste man is bij Ymere, naar eigen zeggen lang geleden genomen. De corporatiedirecteur zegt behoefte te hebben aan een “periode van reflectie om na te denken over een volgende stap”.

Steenbeek laat een gehavende corporatie achter. Ymere (76.000 woningen) kwam in november vorig jaar onder verscherpt toezicht omdat het te veel schulden heeft. Ook maakte de corporatie de laatste jaren grote verliezen: 230 miljoen euro in 2012; 330 miljoen in 2011.

Reageer op dit artikel