nieuws

Richtlijn faseert grondonderzoek

bouwbreed Premium

Over twee jaar 50 procent minder faalkosten door geotechnische problemen, dat is het doel van de CUR-richtlijn 247 ‘Risicogestuurd grondonderzoek’. In de publicatie worden bouwwerken en kunstwerken verdeeld in types. Per type wordt aangegeven welke geotechnische risico’s zich voordoen in welke fasen van een project. Dat biedt niet alleen steun aan techneuten, maar ook aan […]

Over twee jaar 50 procent minder faalkosten door geotechnische problemen, dat is het doel van de CUR-richtlijn 247 ‘Risicogestuurd grondonderzoek’. In de publicatie worden bouwwerken en kunstwerken verdeeld in types. Per type wordt aangegeven welke geotechnische risico’s zich voordoen in welke fasen van een project. Dat biedt niet alleen steun aan techneuten, maar ook aan degenen die werk aanbesteden. Partijen kunnen vooraf afspreken met de methodiek van de CUR-richtlijn te gaan werken. Dan wordt duidelijk in welke fase welke risico’s voor wie zijn, hoe de geotechnische risico’s beheerst kunnen worden en hoe gegevens overgedragen moeten worden. De CUR-richtlijn 247 is verkrijgbaar bij Curnet in Rotterdam.

Reageer op dit artikel