nieuws

Politie kijkt mee met bewakingscamera

bouwbreed

De politie kijkt via het programma Live View mee naar bewakingsbeelden van particuliere meldkamers.

Op deze ‘tussencentrales’ zijn onder meer bewakingscamera’s aangesloten die bouwplaatsen in de gaten houden.

Met Live View kijkt de politie  mee naar beelden uit camera’s van om het even welk merk en systeem. Vaak hangen op bouwplaatsen infrarode camera’s. Dat geeft de mogelijkheid om met de beelden een plattegrond van de locatie mee te sturen. De politie ziet dan in welke richting dieven vluchten en kan ze zo tegemoet rijden. Meekijken met bewakingsbeelden was tot nog toe lastig vanwege de gebruikte software. Tijdens de vakbeurs Safety en Security Amsterdam (SSA) in de Amsterdamse RAI wordt op 4 juni het boekje ‘Live View; Achter de Schermen’ gepresenteerd. Daarin wordt onder meer het principe van het systeem uitgelegd.

Reageer op dit artikel