nieuws

‘Pensioenfondsen wachten niet op Hypotheekbank’

bouwbreed

Dat zegt Hugo Ouwehand, directeur hypotheken bij Syntrus Achmea. De bij de pensioenbelegger aangesloten pensioenfondsen voelen de maatschappelijke roep om meer pensioengeld in de woningmarkt te investeren. Wachten op de Nationale Hypotheekbank is voor velen geen optie. “Hartstikke leuk, maar wij beginnen alvast”, verwoordt Ouwehand de houding van pensioenfondsen. Reden is ook dat men niet […]

Dat zegt Hugo Ouwehand, directeur hypotheken bij Syntrus Achmea. De bij de pensioenbelegger aangesloten pensioenfondsen voelen de maatschappelijke roep om meer pensioengeld in de woningmarkt te investeren.

Wachten op de Nationale Hypotheekbank is voor velen geen optie. “Hartstikke leuk, maar wij beginnen alvast”, verwoordt Ouwehand de houding van pensioenfondsen. Reden is ook dat men niet weet hoe de producten van de Nationale Hypotheekbank (NHB) er straks uitzien. Het lijkt er volgens Ouwehand op dat de hypotheekobligaties van de NHB sterk gaan lijken op staatsobligaties. Rechtstreeks beleggen in hypotheken levert meer rendement op. “Het is een veilige belegging, en de verliezen op Nederlandse hypotheken vallen reuze mee.”

Een “behoorlijk deel” van de pensioenfondsen belegt in hypotheken, soms met 10 procent van het vermogen. Bij sommige doet het volgens de hypotheekdirecteur “pijn” als gezegd wordt dat ze te weinig doen.

Reageer op dit artikel