nieuws

Glas woontoren blijft losraken en vallen

bouwbreed

Van de Fortunaflat, een woontoren in de wijk Vinkhuizen van de stad Groningen, is woensdagmiddag opnieuw glas van een gevelplaat losgeraakt en naar beneden gekomen. Volgens bewoners is het de zesde keer sinds de oplevering eind 2007. In september vorig jaar stelde de gemeente Groningen dat afzetten van de openbare weg niet nodig is, omdat […]

Van de Fortunaflat, een woontoren in de wijk Vinkhuizen van de stad Groningen, is woensdagmiddag opnieuw glas van een gevelplaat losgeraakt en naar beneden gekomen. Volgens bewoners is het de zesde keer sinds de oplevering eind 2007. In september vorig jaar stelde de gemeente Groningen dat afzetten van de openbare weg niet nodig is, omdat het glas zich gedraagt als een autoruit. “De platen vallen niet in zijn geheel, maar versplinteren”, zei een woordvoerder. Dat zou geen gevaar opleveren.

In het gebouw bevinden zich koop- en huurwoningen. De gevels zouden volgens woningcorporatie Nijestee na september ‘verstevigd’ zijn. Het gebouw is ontworpen door Bureau Noordeloos en uitgevoerd door Dura Vermeer. Het bestaat uit een plint met een supermarkt, daarboven een parkeergarage en zo’n vijf verdiepingen met een gevel van panelen van gematteerd, gelaagd glas. De rest van het 16 verdiepingen hoge gebouw bestaat uit dichte gevels met kozijnen.

Reageer op dit artikel