nieuws

Franse weg na 80 jaar eindelijk rond

bouwbreed Premium

Franse weg na 80 jaar eindelijk rond

Bouwbedrijf Bouygues gaat voor 700 miljoen de ringweg om Marseille voltooien. Opmerkelijk detail: de rondweg om Marseille is voor het eerst op de kaarten verschenen in 1933.

 

De eerste werkzaamheden begonnen pas zestig jaar later, in 1993. Nadat daar al 400 miljoen aan was besteed, is het werk jaren stil gelegd  om nu weer op gang te komen. Alles bij elkaar heeft het straks, als de weg in 2017 rond is, dus meer dan tachtig jaar geduurd voordat het project daadwerkelijk voltooid zal zijn.

Bij de nu geplande werkzaamheden gaat het om enkele trajecten waarmee de autoroutes A7 en A50 met elkaar verbonden worden zodat het verkeer niet meer door het centrum van de drukke Zuidfranse stad hoeft.

Reageer op dit artikel