nieuws

Duitse woningbouw minste last van kou

bouwbreed Premium

De Duitse bouw heeft in het eerste kwartaal een stevige tik gekregen van de lange vorstperiode. De omzet van de bedrijven met twintig of meer medewerkers daalde volgens het Statistisch Bundesamt met 10 procent tot 13,9 miljard euro. In maart werd een kwart minder arbeidsuren gemaakt dan een jaar eerder. De woningbouw hield zich relatief […]

De Duitse bouw heeft in het eerste kwartaal een stevige tik gekregen van de lange vorstperiode. De omzet van de bedrijven met twintig of meer medewerkers daalde volgens het Statistisch Bundesamt met 10 procent tot 13,9 miljard euro. In maart werd een kwart minder arbeidsuren gemaakt dan een jaar eerder. De woningbouw hield zich relatief goed staande. De omzet in het eerste kwartaal daalde met 7,6 procent en het peil van de nieuwe orders zakte slechts 1 procent. Een positief signaal is de stijging van 16,2 procent van het aantal afgegeven bouwvergunningen. Zowel de burgerlijke en utiliteitsbouw als de sector infra noteerde in de eerste drie maanden 15 procent meer nieuwe orders dan in peiljaar 2005.

Reageer op dit artikel