nieuws

Concurrentie overheid harder aanpakken

bouwbreed

Overheden moeten meer doen om oneerlijke concurrentie van overheidsbedrijven met het bedrijfsleven te voorkomen. Vooral kleine gemeenten hebben nog weinig aandacht voor de Wet markt en overheid, die sinds vorig jaar van kracht is. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). ACM-bestuurslid Anita Vegter roept overheden op ‘in actie’ te komen. […]

Overheden moeten meer doen om oneerlijke concurrentie van overheidsbedrijven met het bedrijfsleven te voorkomen. Vooral kleine gemeenten hebben nog weinig aandacht voor de Wet markt en overheid, die sinds vorig jaar van kracht is. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

ACM-bestuurslid Anita Vegter roept overheden op ‘in actie’ te komen. “Controleer of je de wet op de juiste wijze toepast, om te voorkomen dat je overtredingen begaat,” zegt zij. Vegter raadt aan alle bestaande commerciële activiteiten te toetsen aan de wettelijke spelregels. Kleinschaligheid is geen reden om hiervan af te zien, benadrukt zij.

Reageer op dit artikel