nieuws

Bouw wil crisisgeld eerder inzetten

bouwbreed

Bouw wil crisisgeld eerder inzetten

Werkgevers en werknemers in de bouw willen zo snel mogelijk aanspraak maken op de miljoenen die het kabinet beschikbaar stelt voor crisismaatregelen op de arbeidsmarkt. Minister Asscher (sociale zaken en werkgelegenheid) lijkt daar toe bereid.

De regering heeft 600 miljoen euro gereserveerd voor sectorplannen in het kader van het sociaal akkoord. Dat geld is bedoeld voor 2014 en 2015. FNV Bouw en Bouwend Nederland willen dat het geld dit jaar al vrijkomt om problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken. Minister Asscher (sociale zaken) staat daar niet onwelwillend tegenover, verklaart zijn woordvoerder. FNV Bouw en Bouwend Nederland werken al langer aan een sectorplan. De onderhandelingen zijn nog in volle gang. Naar verwachting duurt het zeker nog enkele weken voor er zicht is op een akkoord.

Reageer op dit artikel