nieuws

Blok weet niet hoeveel bouw-btw de staat misloopt

bouwbreed

Hoeveel euro’s loopt het Rijk mis door geannuleerde bouwprojecten? Paulus Jansen van de SP wil dat graag weten, maar minister Blok moet hem dat antwoord schuldig blijven.

SP’er Jansen is niet zo blij met het bouwbeleid van dit kabinet, getuige alle vragen en opmerkingen die hij daarover maakte in de afgelopen maanden. Lukt het niet linksom, dan probeert hij het rechtsom. Meestal krijgt hij nul op het rekest.

Een van zijn laatste schriftelijke vragen luidt als volgt: “Kan worden aangegeven hoeveel geannunuleerde nieuwbouwprojecten en renovatieprojecten volgens de minister zijn geschrapt door het aangekondigde beleid? Kan dit worden aangegeven voor de jaren 2013, 2014, 2015 en daarna? Hoeveel BTW loopt de Staat mis door voor 2013 geannuleerde bouwprojecten?” Minister Blok reageert met veel woorden: “Zoals ik in eerdere antwoorden heb aangegeven, deel ik uw opvatting niet dat de problemen in de bouw een gevolg zijn van het kabinetsbeleid. Uit de bouwvergunningstatistiek van het Centraal Bureau voor de Statistiek komt naar voren dat het aantal afgegeven bouwvergunningen daalt. Hoeveel en welke projecten dit betreft is niet aan te geven. Hoeveel btw de Staat misloopt door voor 2013 geannuleerde projecten kan ik derhalve niet aangeven.”

Reageer op dit artikel