nieuws

Beleggers groeimarkt voor De Nijs

bouwbreed

Bouwbedrijf M.J. De Nijs krijgt steeds meer opdrachten van institutionele beleggers voor het bouwen van middeldure huurwoningen. Toch daalde de omzet fors.

Grote omzetdaling, winst stabiel

De opbrengsten van het bedrijf uit Warmenhuizen zakten in 2012 van 150 miljoen naar 108 miljoen euro. Zorgen voor de komende jaren maakt het bedrijf zich niet. De orderportefeuille is dikker geworden. In 2013 verwacht De Nijs uit te komen op een omzet die ligt tussen de 100 en 125 miljoen. “Een omvang die past bij onze organisatie”, schrijft het bestuur onder leiding van algemeen directeur Winfred de Nijs, die het afgelopen jaar het stuur overnam bij het familiebedrijf.

De omzetdaling van 28 procent had nauwelijks invloed op het resultaat van het bedrijf. Onder de streep bleef 3,2 miljoen euro over. In 2011 was de nettowinst 3,5 miljoen euro.

De Nijs, dat naast woningbouw en eigenontwikkeling ook actief is in de particuliere markt en in onderhoud, heeft in de woningbouw de hoop gevestigd op institutionele beleggers. Die vormen een “belangrijke bijdrage” aan de orderportefeuille. De bouwer constateert een toenemende behoefte van de beleggers voor nieuwbouwwoningen in en rond Amsterdam. “Vooral woningen tussen de 70 en 85 vierkante meter zijn in trek”, merkt De Nijs. Het gaat om woningen met een huurprijs tussen de 650 en 1.100 euro per maand.

Opdrachtgevers voor huurwoningen zijn bijvoorbeeld Altera Vastgoed en Syntrus Achmea. Voor Altera Vastgoed is De Nijs in Amstelveen bezig met de bouw van 119 zorgwoningen. Corporatie Eigen Haard neemt van hetzelfde project 96 woningen af.

Pensioenbelegger Syntrus Achmea Vastgoed is samen met Ymere opdrachtgever van de bouw van een woontoren met 115 woningen in Amsterdam-Noord. Het afgelopen jaar werden door De Nijs een kleine vijftig woningen opgeleverd. De meeste omzet werd in 2012 uit utiliteitsprojecten gehaald. Meer dan tien utiliteitsgebouwen werden opgeleverd. Zo werd de voormalige optiebeurs in Amsterdam omgebouwd tot hoofdkantoor voor NRC Handelsblad en werd een grote school gebouwd in Amsterdam-Noord.

In 2013 werkt De Nijs onder meer aan de uitbreiding van het Westfries Gasthuis in Hoorn. Ondanks de grotere orderportefeuille zal er volgens het bouwconcern in het tweede halfjaar van 2013 en volgend jaar nog “het nodige werk” verworven moeten worden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels