nieuws

Akzo Nobel concentreert productie

bouwbreed

Akzo Nobel concentreert productie

Verfproducent Akzo Nobel gaat de Europese verfproductie grotendeels verhuizen naar vijf of zes grote fabrieken in Europa.

De komst van deze productielocaties gaat volgens het concern niet ten koste van de verffabrieken in Nederland. De concentratie van de productie is feitelijk al sinds 2008 gaande, reageert woordvoerder Jeroen Pul van Akzo Nobel op berichtgeving van het Het Financieele Dagblad. In dat jaar werd het Britse Imperial Chemical Industries PLC (ICI) overgenomen.

Akzo-topman Ton Büchner stelt dat schaalvergroting nodig is om de kosten te drukken. “Nu hebben we twintig tot vijfentwintig kleine en middelgrote fabrieken in Europa, dat is niet altijd efficiënt”, zegt hij in het FD. Een aantal minder rendabele fabrieken wordt gesloten. Dat geldt vooralsnog niet voor de drie verffabrieken in Nederland, benadrukt zegsman Pul.

Reageer op dit artikel