nieuws

Aantal faillissementen in bouw loopt op tot 622

bouwbreed

Aantal faillissementen in bouw loopt op tot 622

Het aantal faillissementen in de bouw is in de eerste vier maanden van het jaar opgelopen tot 622.

In april gingen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, 151 bedrijven onderuit. Tegenover iedere twee zelfstandigen staan drie vennootschappen die failliet verklaard worden.

Vergeleken met de eerste vier maanden van 2012 zijn in dezelfde periode dit jaar ruim een kwart meer vennootschappen onvrijwillig aan een einde gekomen. Vanaf de jaarwisseling nam het aantal faillissementen van bouwbedrijven snel toe. In januari gingen 103 firma’s onderuit, in februari 135, in maart zelfs 148, in april 124.

Meer cijfers over het aantal faillissementen op de site van het CBS

Reageer op dit artikel