nieuws

Aanbesteding brede school Joure blijft zonder gevolgen

bouwbreed Premium

Ondanks de harde conclusies in het rapport van de gemeentelijke rekenkamer heeft de aanbesteding van de brede school in Joure geen bestuurlijke gevolgen.

Uit het onderzoek bleek dat de gemeente Skarsterlân zich meer had kunnen inspannen om de lokale economie te stimuleren. Bovendien concludeerde de rekenkamer dat de Friese gemeente ondeskundig, onbezonnen en naïef het aanbestedingstraject inging.

Directeur Herman van der Werf van het failliete Van der Werf’s Bouwbedrijf uit Sint Nicolaasga gooide er nog een schepje bovenop met de stelling dat gunning van de brede school de redding van zijn bedrijf had kunnen zijn. Hij vindt dat om die reden wethouder Jan Benedictus moet opstappen.

Aanbevelingen

De gemeenteraad volgt de conclusies en aanbevelingen uit het rapport van de rekenkamer, maar ziet geen reden om koppen te laten rollen, omdat de aanbesteding wel volgens de regels is verlopen.

Skarsterlân is overigens nog in gesprek met hoofdaannemer Facilicom Facility Solutions uit Schiedam om lokale ondernemingen bij de bouw van de school te betrekken. Wethouder Jan Benedictus vertrouwt er op om met het bedrijf tot een ‘gentlemens agreement’ te komen.

Reageer op dit artikel