nieuws

‘Woningverkoop blijft moeilijk’

bouwbreed Premium

Woningen staan langer te koop en prijzen blijven dalen, ziet makelaarsorganisatie Dynamis als ontwikkeling in het eerste kwartaal van dit jaar. Een – bescheiden – lichtpuntje is dat het aantal verkopen met ruim 23.000 woningen bijna 7 procent hoger lag dan in het eerste kwartaal van 2012. Niettemin: het aantal te koop staande woningen was […]

Woningen staan langer te koop en prijzen blijven dalen, ziet makelaarsorganisatie Dynamis als ontwikkeling in het eerste kwartaal van dit jaar.

Een – bescheiden – lichtpuntje is dat het aantal verkopen met ruim 23.000 woningen bijna 7 procent hoger lag dan in het eerste kwartaal van 2012. Niettemin: het aantal te koop staande woningen was tienvoudige.

De woningen stonden in het eerste kwartaal van dit jaar te koop voor een mediane vraagprijs van 235.000 euro. Dat is 1,5 procent minder dan in dezelfde periode van vorig jaar. De mediane verkoopprijs bedroeg 188.000 euro, wat een kleine 5 procent minder is dan het eerste kwartaal van vorig jaar.

Voorlopig verwacht Dynamis geen marktherstel. De oplopende werkloosheid en het dalende consumentenvertrouwen zullen hun tol eisen. De trend van dalende verkoopprijzen lijkt volgens de makelaars voorlopig niet te stuiten.

Reageer op dit artikel