nieuws

Vakbond ageert tegen ‘zwarte lijst’ BAM

bouwbreed

De Britse vakbond Unite heeft gisteren geprotesteerd bij de aandeelhoudersvergadering van BAM. Volgens de bond maakt de Britse tak van het bedrijf, BAM Nuttall, gebruik van een zwarte lijst met “vakbondsleden en klokkenluiders”. Mensen die op deze lijst staan, zouden worden ontslagen. “Het bedrijf zet zijn goede naam op het spel door een zwarte lijst […]

De Britse vakbond Unite heeft gisteren geprotesteerd bij de aandeelhoudersvergadering van BAM. Volgens de bond maakt de Britse tak van het bedrijf, BAM Nuttall, gebruik van een zwarte lijst met “vakbondsleden en klokkenluiders”. Mensen die op deze lijst staan, zouden worden ontslagen. “Het bedrijf zet zijn goede naam op het spel door een zwarte lijst te gebruiken”, zegt Gail Cartman, bestuurder van Unite. “Nederland en de aandeelhouders van BAM moeten weten hoe BAM zich buiten de eigen landsgrenzen gedraagt.”

Reageer op dit artikel