nieuws

Nieuwe Kuip gaat 
313 miljoen kosten

bouwbreed

Het nieuwe stadion van Feyenoord gaat 313 miljoen euro kosten. Dat blijkt uit de plannen die gisteren zijn gepresenteerd. De bouw- en ontwikkelingskosten, die in totaal op 362 miljoen worden begroot, worden gefinancierd met 84 miljoen eigen vermogen en 240 miljoen vreemd vermogen. De Rotterdamse voetbalclub vraagt de gemeente om garant te staan voor een […]

Het nieuwe stadion van Feyenoord gaat 313 miljoen euro kosten. Dat blijkt uit de plannen die gisteren zijn gepresenteerd. De bouw- en ontwikkelingskosten, die in totaal op 362 miljoen worden begroot, worden gefinancierd met 84 miljoen eigen vermogen en 240 miljoen vreemd vermogen.

De Rotterdamse voetbalclub vraagt de gemeente om garant te staan voor een bijdrage van 165 miljoen euro. Nog voor de zomer buigt de gemeenteraad zich over het voorstel.

Als de plannen doorgaan zal Volker Wessels het stadion bouwen. De nieuwe voetbaltempel moet het duurzaamste stadion van Europa worden en plek gaan bieden aan 63.000 toeschouwers. Het stadion, dat in 2018 af moet zijn, krijgt net als de Arena in Amsterdam en het Gelredome in Arnhem een schuifdak.

Reageer op dit artikel