nieuws

NEC3 kan bouwimago in één klap opvijzelen

bouwbreed

NEC3 kan bouwimago in één klap opvijzelen

De UAV-GC kan vervangen worden door het veel slimmere en uitgebreidere NEC3.

Deze neutrale spelregels spelen veel beter in op samenwerking, gezamenlijke risicobeheersing en kennen standaard een stroppenpot. “Het zou de Nederlandse bouw in een klap een beter imago opleveren als we veel vaker met deze uitgangspunten zouden werken”, voorspelt projectmanager Paul Fondse (Brink Groep) die in de praktijk ervaart dat NEC3 de slimme elementen uit diverse samenwerkingsvormen combineert tot een vaste set van werkbare afspraken om tot een goed bouwproces te komen.

De internationale methode is de standaard in Groot Brittannië en wordt nu voor het eerst onder zijn begeleiding in Nederland toegepast bij de bouw van het internationaal Strafhof in Den Haag.

Reageer op dit artikel