nieuws

Jaarlijks 50.000 extra huishoudens

bouwbreed

Het aantal huishoudens neemt voorlopig nog jaarlijks met 50.000 toe. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zal het aantal stijgen tot 8,2 miljoen in het jaar 2025. De groei zet zich door tot in 2060 het peil van 8,6 miljoen huishoudens zal zijn bereikt. Het CBS verwacht dat komende twaalf jaar het aantal alleenwonenden […]

Het aantal huishoudens neemt voorlopig nog jaarlijks met 50.000 toe. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zal het aantal stijgen tot 8,2 miljoen in het jaar 2025. De groei zet zich door tot in 2060 het peil van 8,6 miljoen huishoudens zal zijn bereikt. Het CBS verwacht dat komende twaalf jaar het aantal alleenwonenden stijgt van 2,8 naar 3,3 miljoen. Het aandeel huishoudens van één persoon loopt op van de huidige 37 procent tot 44 procent in 2025. De groei hangt nauw samen met de vergrijzing, waardoor Nederland meer weduwen en weduwnaars zal tellen. Een rol speelt ook dat veel jongeren tijdelijk alleen wonen.

Reageer op dit artikel