nieuws

Investeringen gemeenten dalen verder

bouwbreed

Investeringen gemeenten dalen verder

De investeringen van de gemeenten zijn gedaald van 2,8 miljard euro in 2009 tot 1,3 miljard euro in 2012.

De totale uitgaven van de gemeenten bedroegen vier jaar geleden nog 56 miljard euro. Sindsdien is voor is voor 3,8 miljard op de budgetten bezuinigd.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek constateert dat tot 2009 de uitgaven van de gemeenten sterk toenamen. De stijging was het gevolg van het doorschuiven van rijkstaken naar de lokale overheden, zoals taken op het vlak van de maatschappelijke hulpverlening. Vanwege de economische crisis bezuinigen de gemeenten vooral op het aankopen van goederen en diensten. Bovendien daalden de investeringen en werd minder grond aangekocht.

Reageer op dit artikel