nieuws

Friese woonwijken gewoon op gasnet

bouwbreed

Gemeente Skarsterlân stopt met haar streven om woonwijken niet op het gasnet aan te sluiten. De maatregel, waarmee de Friese gemeente voorloper was in Nederland, moest kopers stimuleren om te investeren in duurzame toepassingen. Door de economische crisis is de verkoop van kavels flink gedaald. “Waar we een aantal jaren geleden meer dan honderd kavels […]

Gemeente Skarsterlân stopt met haar streven om woonwijken niet op het gasnet aan te sluiten. De maatregel, waarmee de Friese gemeente voorloper was in Nederland, moest kopers stimuleren om te investeren in duurzame toepassingen. Door de economische crisis is de verkoop van kavels flink gedaald. “Waar we een aantal jaren geleden meer dan honderd kavels per jaar van de hand deden, is dit nu tot een handvol gedaald. We willen toekomstige kopers niet afschrikken met allerlei beperkingen”, geeft wethouder Jan Benedictus aan.

Reageer op dit artikel