nieuws

Brandbrief naar gemeenten over milieuprestatieregels

bouwbreed Premium

Brandbrief naar gemeenten over milieuprestatieregels

Stichting Bouwkwaliteit en de Vereniging van Bouw- en Woningtoezicht Nederland (VBWTN) trekken aan de bel bij gemeenten: “De milieuprestatienorm mag geen dood of krachteloos wetsartikel blijven.”

Bouwvergunningen mogen sinds 1 januari van dit jaar niet verstrekt worden als de aanvrager geen berekening van de milieuprestatie verstrekt. Handhavers kijken er echter nauwelijks naar en negeren het voorschrift, bleek uit eerdere berichtgeving van Dagblad Cobouw. Minister Blok (wonen) toont tot 1 juli clementie, omdat de eis voor een milieuprestatieberekening nog niet is opgenomen in het digitale aanvraagsysteem voor vergunningen.

Stichting Bouwkwaliteit en de VBWTN laten het er niet bij zitten. Zij vrezen dat het milieuartikel een dood of krachteloos artikel blijft. In een brief aan de gemeenten vragen zij het onderwerp stevig op de politieke agenda te zetten. In 2015 komt er een norm voor de milieuprestaties van gebouwen.

Reageer op dit artikel