nieuws

Bouw terminal Arnhem na vertraging nu echt begonnen

bouwbreed

De uitvoering van het sluitstuk van project Arnhem Centraal is nu echt begonnen.

Bouwcombinatie OV Terminal Arnhem, een samenwerkingsverband tussen BAM Utiliteitsbouw en Ballast Nedam, stortte vorige week het eerste beton voor de prestigieuze stations­hal.

Als gevolg van extra rekenwerk aan de constructie van de OV Terminal is de uitvoering ongeveer vijf maanden vertraagd. ProRail kan geen enkele uitspraak doen over het tijdstip van oplevering, maar verwacht geen grote vertragingen meer.

Realisatie van het project leek lange tijd niet haalbaar. Aannemers durfden het niet aan om het ontwerp van UNStudio van Ben van Berkel uit te voeren voor minder dan 50 miljoen euro. Uiteindelijk werd het project van opdrachtgevers gemeente Arnhem, NS en ProRail vorig jaar dan toch gegund voor 37,5 miljoen euro. Uit het oorspronkelijke ontwerp werden onder andere de betonconstructies vervangen door staal.

> pagina 9: Geen vloer is recht in organische stationshal

Reageer op dit artikel