nieuws

Aannemer verliest kort geding

bouwbreed

Aannemer verliest kort geding

Renovatiebouw Corstjens uit Thorn heeft een kort geding tegen de gemeente Maasgouw verloren. Corstjens was de laagste inschrijver voor de bouw van een Brede Maatschappelijke Voorziening in Thorn. Maar volgens de gemeente was zijn inschrijving onvolledig. Corstjens betwist dat.

De rechtbank kwam niet toe aan het beoordelen van dit meningsverschil. De rechter besliste namelijk dat Corstjens niet voldoet aan de minimumeisen inzake certificering en dat de inschrijving alleen al daarom als ongeldig moet worden aangemerkt.

Het college van B en W van Maasgouw beslist op 7 mei of de nummer twee van de aanbesteding, bouwbedrijf Van Heur uit Kelpen-Oler, het werk nu gegund krijgt. Eerst onderzoekt de gemeente of die inschrijving compleet is.

Het elektrotechnische en werktuigkundige deel van de aanbesteding moeten opnieuw worden aanbesteed, ook al omdat de papieren niet compleet waren. Er is uiteindelijk een vertraging opgelopen van ongeveer vijf maanden, aldus de gemeente.

Reageer op dit artikel