nieuws

3800 led-spots apart regelbaar via iPad

bouwbreed

3800 led-spots apart regelbaar via iPad

De medewerkers van het Rijksmuseum in Amsterdam kunnen alle 3800 led-spots die de kunstwerken verlichten apart regelen via een iPad.

Philips bouwde de led-spots in 2011 speciaal voor het Rijksmuseum. De armaturen zijn bedoeld om in musea objecten te verlichten volgens de internationale normen die daarvoor gelden. Met een kleurtemperatuur van 3000 graden Kelvin is het volgens haar “bijna daglicht”. Filters houden ultraviolet- en infrarood licht tegen. De verlichting kan daardoor objecten van papier en textiel verlichten zonder die te beschadigen.

De verlichting van de objecten loopt via Philips’ Dynalite Dali-systeem en een op maat gemaakte webapplicatie. Dali staat voor Digital addressable lighting interface. Elk armatuur heeft een eigen digitaal adres en kan daarmee individueel worden ingesteld. Een iPad geeft de instellingen door via Wifi.

Morgen gaat het vernieuwde Rijksmuseum open voor publiek.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de verlichting in het Rijksmuseum

Reageer op dit artikel