nieuws

Zwaarste 
spoorkraan

bouwbreed Premium

De zwaarste spoorkraan van Europa, een Kirow 1200, is afgelopen weekend ingezet bij werk voor een fietstunnel bij het Friese Wirdum. Een 555 ton zware tunnelbak werd met hydraulische vijzels op zijn plek geschoven. De kraan, die vanwege de spanningsloze hoogspanningsleiding met gestrekte giek werkte, takelde 28 meter spoor uit het baanvak Leeuwarden-Zwolle en vier […]

De zwaarste spoorkraan van Europa, een Kirow 1200, is afgelopen weekend ingezet bij werk voor een fietstunnel bij het Friese Wirdum. Een 555 ton zware tunnelbak werd met hydraulische vijzels op zijn plek geschoven. De kraan, die vanwege de spanningsloze hoogspanningsleiding met gestrekte giek werkte, takelde 28 meter spoor uit het baanvak Leeuwarden-Zwolle en vier betonnen schuifbaan platen van elk 25 ton vanaf het spoor in de bouwput. Daarover werd de tunnel met 6 meter per uur op zijn plek geschoven. De tunnel was naast het spoor gebouwd. De treinen konden slechts één weekend niet rijden. Foto: Noordoost/Alex J. de Haan

Reageer op dit artikel