nieuws

Universiteiten bundelen inkoopexpertise

bouwbreed

De universiteiten van Utrecht en Twente bundelen de krachten op het gebied van inkoopexpertise. Daarvoor richten ze op 21 mei een Public Procurement Research Centre (PPRC) op. De hoogleraren Jan Telgen (Twente) en Elisabetta Manunza (Utrecht) zullen het nieuwe centrum leiden in een poging de kennis over overheidsinkoop te verbreden en te vergroten. “Het aanbesteden […]

De universiteiten van Utrecht en Twente bundelen de krachten op het gebied van inkoopexpertise. Daarvoor richten ze op 21 mei een Public Procurement Research Centre (PPRC) op. De hoogleraren Jan Telgen (Twente) en Elisabetta Manunza (Utrecht) zullen het nieuwe centrum leiden in een poging de kennis over overheidsinkoop te verbreden en te vergroten. “Het aanbesteden en inkopen door de publieke sector kan rekenen op brede publieke belangstelling, maar de wetenschappelijke kennis is beperkt”, motiveren de hoogleraren. Het idee is de meer juridische invalshoek van Utrecht te koppelen aan de meer bedrijfsmatige opzet van Twente.

> pagina 3: nieuwe wet zeer beperkt houdbaar

Reageer op dit artikel