nieuws

Referendum over Kunstencluster

bouwbreed Premium

De gemeenteraad van Arnhem stemde deze week in met de bouw van een Kunstencluster in de binnenstad, maar bepaalde tegelijkertijd dat de burger zich mag uitspreken. Op 15 mei organiseert Arnhem een referendum over de komst van het Kunstencluster, dat zo’n 50 miljoen euro moet kosten. Het cultuurgebouw, waar het museum voor moderne kunst en […]

De gemeenteraad van Arnhem stemde deze week in met de bouw van een Kunstencluster in de binnenstad, maar bepaalde tegelijkertijd dat de burger zich mag uitspreken. Op 15 mei organiseert Arnhem een referendum over de komst van het Kunstencluster, dat zo’n 50 miljoen euro moet kosten.

Het cultuurgebouw, waar het museum voor moderne kunst en het filmhuis in komen, moet een van de trekkers voor het Rijnbooggebied in de zuidelijke binnenstad worden. De andere is het Kenniscluster, waaraan nu de laatste hand wordt gelegd.

Het referendum kost ruim 2,5 ton en is het eerste in de Arnhemse geschiedenis. In 2007 werd een volksraadpleging gehouden over de aanleg van een haven in het Rijnbooggebied. Dat was een ‘preferendum’ waarbij alleen scenario’s konden worden gekozen.

Het Kunstencluster moet een iconisch gebouw worden dat ‘contact’ met de binnenstad heeft.

Reageer op dit artikel