nieuws

Ook Pilkington in beroep tegen boete NMa

bouwbreed Premium

Ook Pilkington in beroep tegen boete NMa

Glasproducent Pilkington gaat in beroep tegen een kartelboete die de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) het bedrijf oplegde.

Eind vorige week meldde Scheuten Glas dat het de boete zal aanvechten. De NMa legde eind 2010 drie glasproducenten een boete op van in totaal 17 miljoen euro. De bedrijven zouden zich schuldig hebben gemaakt aan prijsafspraken over de verkoop van isolerend dubbelglas.

December vorig jaar werden de boetes van Scheuten Glas en Pilkington naar beneden bijgesteld. Pilkington moet nu nog circa 4 miljoen euro betalen (was 7,5 miljoen), Scheuten 1,6 miljoen euro (was 2,2 miljoen). “Pilkington kan zich echter nog steeds niet vinden in de bevindingen van de NMa”, zegt Laurens Aveskamp, managing director Pilkington Benelux.

Reageer op dit artikel