nieuws

Nieuwe architect voor donjon Nijmegen

bouwbreed

Nieuwe architect voor donjon Nijmegen

Stichting Donjon Nijmegen, die zich inspant voor de herbouw van de middeleeuwse verdedigingstoren op het Nijmeegse Valkhof, heeft de ontwerpopdracht overgedragen aan Van Roosmalen Van Gessel Architecten.

Tak Architecten werkt al enkele jaren aan het ontwerp, maar volgens de stichting en de gemeente Nijmegen was er ‘onvoldoende voortgang in de ontwerpwerkzaamheden’. Om die reden is de samenwerking met Tak beëindigd en is er een nieuwe architect geselecteerd. De klus is complex omdat er eisen aan authenticiteit worden gesteld, terwijl er geen historische bouwtekeningen zijn. Bovendien moet de toren toegankelijk zijn en voor de exploitatie aan moderne bouweisen voldoen. De stichting verwacht binnen enkele weken de eerste resultaten van het definitieve ontwerp te presenteren.

Reageer op dit artikel