nieuws

Houten hal voor “groen en sexy” chemisch concern

bouwbreed

Houten hal voor “groen en sexy” chemisch concern

De nieuwe expeditie- en opslaghal van Breustedt Chemie op bedrijventerrein de Ecofactorij in Apeldoorn heeft een houten constructie. Niet alleen uit het oogpunt van duurzaamheid, maar vooral vanwege brandveiligheidseisen en de natuurlijke resistentie van hout tegen chemische stoffen.

Een chemisch bedrijf op een ‘groen’ bedrijventerrein lijkt een vreemde eend in de bijt, maar Breustedt realiseert heel milieubewust een duurzaam pand. Regenwater wordt opgevangen en gezuiverd en het gebouw krijgt onder meer een WTW- en een warmtepompinstallatie. Door het gebruik van veel glas in de gevel, naar het ontwerp van Courage Architecten, wil het bedrijf transparantie tonen en uitstralen dat chemie niet ‘vies en verdacht’ is, maar ook ‘groen en sexy’ kan zijn.

Lees morgen meer in Cobouw

Reageer op dit artikel