nieuws

Heerlen bouwt op twee plaatsen

bouwbreed

Heerlen gaat verspreid over twee plekken een nieuw stadskantoor bouwen. Dat stelt het college van B en W voor aan de raad. De huidige locatie is verouderd en te klein. Bovendien moet het energieverbruik met de helft omlaag, aldus het college. De vestigingen komen in de nieuwbouw van het Maankwartier in aanbouw (4000 vierkante meter), […]

Heerlen gaat verspreid over twee plekken een nieuw stadskantoor bouwen. Dat stelt het college van B en W voor aan de raad. De huidige locatie is verouderd en te klein. Bovendien moet het energieverbruik met de helft omlaag, aldus het college. De vestigingen komen in de nieuwbouw van het Maankwartier in aanbouw (4000 vierkante meter), en het nieuw te bouwen winkelcentrum de Plu (7000 vierkante meter).

Door het stadskantoor in twee stukken te hakken wordt nieuwbouw financieel haalbaar, aldus het college. Door mede te kiezen voor de Plu, kan de bouw daar nu snel van start, aldus het college en ontwikkelaar Multi Vastgoed.

De nieuwbouw van de Plu geeft ruimte aan 21.000 vierkante meter voor winkels, 3000 vierkante meter horeca en 20 appartementen. Het stadskantoor daar komt bovenop de winkels te liggen.

Over de kosten kon de gemeente nog niks zeggen omdat de onderhandelingen rond het Maankwartier nog gaande zijn.

Reageer op dit artikel