nieuws

Grote bouwers willen niets kwijt over crisisberaad

bouwbreed Premium

De grote bouwbedrijven die betrokken waren bij het crisisberaad over het functioneren van Bouwend Nederland, hullen zich in stilzwijgen over de inhoud van het gesprek.

Geen van de ondernemingen wil aangeven wat er is besproken en welke vervolgstappen worden genomen. Bij het beraad, vorige week woensdag, waren vertegenwoordigers van in elk geval BAM, TBI, Heij­mans, Volker Wessels, Ballast Nedam en Dura Vermeer aanwezig.

Volgens de woordvoerders van de bouwers heeft de eerder, via deze krant, geuite kritiek op de benoeming van Maxime Verhagen als voorzitter, de hoogte van de contributie en het functioneren van Bouwend Nederland “enorme impact” gehad op de brancheorganisatie.

Mede daarom is ervoor gekozen de dialoog nu verder intern te voeren in plaats van in de openbaarheid. Daarbij speelt ook mee dat de bouwconcerns “signalen” hebben ontvangen dat het bestuur van Bouwend Nederland bereid is om met de kritiek “aan de slag te gaan”.

Directeur Jan van Tuinen van Bouwend Nederland liet eerder deze maand tijdens een regiovergadering weten de oproep tot het moderniseren van de branchevereniging ter harte te zullen nemen. “We zullen Verhagen aanbevelen om werk te maken van de vereenvoudiging van de verenigingsstructuur van Bouwend Nederland”, zei hij toen.

Bouwend Nederland was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel