nieuws

Groei orderportefeuilles grote baggerbedrijven

bouwbreed

De gestage uitbreiding van diensten leidt ertoe dat Boskalis met zijn omzet steeds verder uitloopt op Van Oord.

Boskalis kwam in 2012 uit op 3,1 miljard euro (2011: 2,8 miljard). Van Oord zag de teller eindigen op bijna 1,7 miljard euro (2011: ruim 1,7 miljard).

De traditionele baggeractiviteiten blijven bij beide bedrijven achter bij de activiteiten voor de offshore-, olie- en gasindustrie. Ook windmolenparken buitengaats blijken een geslaagde aanvulling op het assortiment. Voor het eerst leverde de baggerdivisie voor Boskalis minder dan de helft van de totale omzet.

De uitbreiding van de activiteiten bij Boskalis gaat door en ook Van Oord zet stevig in op de nieuwe groeimarkten. Na de overnames van Smit en MNO Vervat door Boskalis volgt dit jaar de overname van Dockwise. Dat gebeurt, verklaart topman Peter Berdowski, voor een verbreding van de basis van het bedrijf. Een bijkomend voordeel is dat opdrachtgevers hierdoor een completer pakket aan diensten valt aan te bieden.

Zowel Van Oord als Boskalis zagen hun orderportefeuille afgelopen jaar groeien. Toch zijn beide bedrijven voorzichtig met uitspraken over het verwachte resultaat dit jaar.

> pagina 6: vervolg Van oord

> pagina 7: vervolg Boskalis

Reageer op dit artikel