nieuws

Fotoreproductie maakt pvc-vloer ‘groen’

bouwbreed Premium

Fotoreproductie maakt pvc-vloer ‘groen’

Vloeren van polyvinylchloride (pvc) zijn niet alleen stroef en krasbestendig, maar dankzij de fototechnische reproductie van natuurlijke materialen ook ‘groen’.

Dat stelt Leo Nekeman, directeur van Leoxx, exclusief importeur van de pvc-vloeren uit de collecties Design en Commercial van Expona. Het gaat om vloerbedekkingen met biologische, ftalaatvrije weekmakers en een coating die polijsten overbodig maakt. Volgens Nekeman zijn al deze vloeren CO2-neutraal en volledig te recyclen. Bovendien hebben ze een lange levensduur. “De collecties sluiten dan ook perfect aan op het streven onze ecologische voetafdruk te verminderen”, aldus Nekeman.

De Expona Design-vloeren hebben een toplaag van 0,7 millimeter en de Expona Commercial een toplaag van 0,55 millimeter. De fototechnische reproductie verbeeldt glad of ruw hout of een steenachtig materiaal. De vloeren zijn geschikt voor intensief gebruik in kantoren, winkels, zorginstellingen en scholen.

Reageer op dit artikel