nieuws

Erfenis Abe Bonnema naar architectuurprijs

bouwbreed

Nederland kent een nieuwe prijs voor architecten: de Abe Bonnema Architectuurprijs. De tweejaarlijkse prijs, waaraan een bedrag van 50.000 euro verbonden is, zal dit najaar voor het eerst worden uitgereikt aan de architect die in de afgelopen twee jaar een gebouw van “uitzonderlijke hoogwaardige architectonische kwaliteit” heeft ontworpen. Daarnaast komt er een aanmoedigingsprijs voor architecten […]

Nederland kent een nieuwe prijs voor architecten: de Abe Bonnema Architectuurprijs. De tweejaarlijkse prijs, waaraan een bedrag van 50.000 euro verbonden is, zal dit najaar voor het eerst worden uitgereikt aan de architect die in de afgelopen twee jaar een gebouw van “uitzonderlijke hoogwaardige architectonische kwaliteit” heeft ontworpen.

Daarnaast komt er een aanmoedigingsprijs voor architecten jonger dan 40 jaar.

Beide prijzen zijn vernoemd naar de Friese architect Abe Bonnema. Hij ontwierp onder meer het hoofdkantoor van Nationale Nederlanden in Rotterdam en de Achmeatoren in Leeuwarden. Het prijzengeld wordt betaald uit de nalatenschap van de architect, die in 2001 overleed.

Reageer op dit artikel