nieuws

Dubbellaags tunnel

bouwbreed Premium

In de gigantische bouwput van de dubbellaags tunnel van de A2 door Maastricht werken 500 mensen – met name Ieren en Portugezen – om de tunnel voor eind 2016 klaar te hebben. Van de 3,2 kilometer tunnel is 720 meter klaar, onderverdeeld in dertig moten van elk 24 meter. In totaal komen er 108 moten […]

In de gigantische bouwput van de dubbellaags tunnel van de A2 door Maastricht werken 500 mensen – met name Ieren en Portugezen – om de tunnel voor eind 2016 klaar te hebben. Van de 3,2 kilometer tunnel is 720 meter klaar, onderverdeeld in dertig moten van elk 24 meter. In totaal komen er 108 moten te liggen.

De tunnel kruipt als een trein door de grond: wanden maken, stempels erin, eerste vloer bouwen, eerste stempels eruit, wanden opbouwen, plafonds en nieuwe vloer storten. Foto: Peter Wijnands

> pagina 5: Tunnel A2 Maastricht telt straks 108 moten

Reageer op dit artikel