nieuws

Driemaal Excellent voor gebouw RIVM

bouwbreed Premium

Een Breeam NL-score van driemaal ‘Excellent’ staat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor ogen bij de nieuwbouw van onderzoeksinstituut RIVM op het Science Park in Utrecht. De Dutch Green Building Council (DGBC) levert hiervoor maatwerk.

“Heel bijzonder”, noemt Stefan van Uffelen, directeur van de DGBC, de ambitie om niet alleen een duurzaam gebouw neer te zetten volgens de richtlijnen van Breeam Excellent, maar dat tevens te doen voor beheer en gebruik. En dat voor een periode van 25 jaar. “Dat gebeurt hier voor het eerst en dit is ook waar we uiteindelijk naartoe willen.” De DGBC, uitgever van de Breeam-richtlijnen, levert hiervoor maatwerk, omdat nog geen beoordelingsrichtlijnen voor laboratoria voorhanden zijn.

De nieuwbouw, die tevens onderdak gaat bieden aan het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, bestaat voor een deel uit laboratoria. Het is het eerste pps-project in Nederland voor een overheidsgebouw met laboratoria. De bouw moet in 2015 van start gaan.

Reageer op dit artikel