nieuws

Databank natuur zoekt geldschieters

bouwbreed Premium

Databank natuur zoekt geldschieters

De nationale databank met beschermde dieren en planten is op zoek naar geldschieters.

Het ministerie van Economische Zaken staakt met ingang van volgend jaar de subsidie van 1,5 miljoen euro. Dat meldt werkgeversorganisatie Bouwend Nederland.

De databank is onderdeel van de Gegevensautoriteit Natuur en heeft als taak het in kaart brengen van waardevolle flora en fauna. Hierdoor lopen bouwprojecten geen vertraging of afstel op. Overheidssubsidie is de belangrijkste bron van inkomsten van de organisatie. Daarnaast heeft de databank inkomsten door de verkoop van abonnementen en data-leveringen aan 54 gemeenten. Deze geldbron van circa een miljoen euro per jaar is ontoereikend.

Reageer op dit artikel