nieuws

Crisisberaad bouw met zes aannemers

bouwbreed Premium

De bestuurstop van Bouwend Nederland gaat volgende week in gesprek met zes grote bouwers om de onrust in de branchevereniging te bezweren.

Gesprek met bestuurstop Bouwend Nederland volgende week

Aanleiding is de kritiek die een aantal van de bedrijven in deze krant heeft geuit over het functioneren van de brancheorganisatie en de procedure rond de benoeming van Maxime Verhagen als nieuwe voorzitter.

Het gesprek wordt gehouden op het hoofdkantoor van Bouwend Nederland in Zoetermeer. Daarbij zullen in elk geval Heijmans, Volker Wessels en Dura Vermeer aanwezig zijn. De andere drie ondernemingen zijn waarschijnlijk Strukton, Ballast Nedam en TBI.

Wie het initiatief voor de ontmoeting heeft genomen, is niet bekend. Afgelopen dagen is door meerdere leden van het algemeen bestuur aangedrongen op een gesprek tussen de ontevreden bouwers en het bestuur van Bouwend Nederland.

“Deze discussie moeten we binnen de vereniging voeren”, laat Daan Sperling, topman van TBI en lid van het algemeen bestuur van Bouwend Nederland, vanaf zijn vakantieadres weten.

De 31 leden van het algemeen bestuur komen zelf pas eind deze maand bij elkaar voor een regulier overleg. Een extra vergadering is vooralsnog niet ingelast.

Binnen het algemeen bestuur gaan stemmen op de grote aannemers meer stemrecht te geven bij belangrijke beslissingen zoals de benoeming van een voorzitter.

Ook wordt gedacht aan een contributieplafond om de grote bouwers, die gezamenlijk jaarlijks bijna 4 miljoen euro afdragen, tegemoet te komen.

Spreekverbod

Bouwend Nederland heeft dinsdag al haar bestuursleden opgeroepen niet met de pers te praten. Volgens zegsman Pim Nusselder betreft het nadrukkelijk geen spreekverbod, maar een verzoek om de communicatie via ‘Zoetermeer’ te laten verlopen. “Verreweg de meeste van onze leden zijn namelijk niet gewend om met media om te gaan, zeker niet als het om gevoelige onderwerpen gaat.”

Reageer op dit artikel