nieuws

BAM boekt verlies van 187 miljoen

bouwbreed

BAM heeft over boekjaar 2012 een verlies geïncasseerd van 187,4 miljoen euro. In 2011 werd nog 126 miljoen winst bijgeschreven.

De rode cijfers vinden hun oorzaak in de in het eerste halfjaar genomen afschrijving van bijna 400 miljoen euro op vastgoed. Operationeel behaalde Nederlands grootste bouwconcern voor belastingen een winst van 107 miljoen euro. Bestuursvoorzitter Nico de Vries denkt met zijn onderneming dit jaar een soortgelijke prestatie te leveren. “Hoewel het nog vroeg is om een verwachting te geven voor het gehele jaar, hebben we op dit moment geen reden om aan te nemen dat de prestatie in 2013 significant zal verschillen van onze operationele prestatie in 2012.” De orderportefeuille van BAM groeide ten opzichte van een jaar geleden met 6 procent tot 11 miljard euro.

Lees morgen meer over BAM in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel