nieuws

Almelo doet aangifte van lekken uit vergade ring

bouwbreed Premium

Burgemeester Hermans van de gemeente Almelo heeft bij het OM aangifte gedaan wegens lekken van informatie uit een geheime vergadering over de aanbesteding van het nieuwe stadhuis.

Hermans is ervan overtuigd dat één van de aanwezigen bij de geheime vergadering over uitstel van de gunning van de nieuwbouw naar de pers heeft gelekt. Immers: alle aanwezige leden van het college van B en W, ambtenaren en raadsleden hadden het geheimhoudingsregister getekend. Een overtreding is strafbaar volgens de Gemeentewet.

Uit de lekken is naar voren gekomen dat de bouw van een nieuw stadhuis wellicht overbodig wordt als het kantoor van de Belastingdienst kan worden getransformeerd. De Belastingdienst zou een vertrek uit het gebouw overwegen. De gemeente wil niet bevestigen of deze informatie op de bijeenkomst aan de orde is geweest.

Raadsleden werden vertrouwelijk geïnformeerd over de gang van zaken bij de aanbesteding. Het college van B en W is voornemens om de combinatie van J.P. Van Eesteren en Koopmans, beide TBI-dochters, het nieuwe stadhuis te laten bouwen. Zij wonnen de aanbesteding, omdat ze de goedkoopste waren.

Fractievoorzitter Huub Isendoorn van de D66 vindt dat onzinnig. “Wees zo transparant mogelijk. Houd alleen geheime vergaderingen als dat strikt noodzakelijk is. Bijvoorbeeld als daarmee persoonlijk leed kan worden voorkomen”, zegt hij.

Voor een nieuw stadhuis is een budget van 58 miljoen euro beschikbaar. Volgens de combinatie ligt haar aanbieding onder dat bedrag. Binnenkort heeft zij een gesprek met de gemeente.

Reageer op dit artikel