nieuws

Aantal faillissementen bereikt hoogtepunt

bouwbreed

Aantal faillissementen bereikt hoogtepunt

Het Centraal Bureau voor de Statistiek telt meer faillissementen dan ooit. In februari gingen 755 ondernemingen onderuit.

In de eerste twee maanden van het jaar zijn al 1489 vennootschappen noodgedwongen beëindigd. In dezelfde periode in 2011 bleef de schade beperkt tot 1020 faillissementen, bijna een derde minder dan bij de start van dit jaar. In januari werden in de bedrijfstak 103 bouwbedrijven getroffen. In dezelfde maand een jaar eerder bedroeg het aantal 70. In totaal liepen in de bouwbranche vorig jaar 1150 vennootschappen tegen een faillissement aan. Tevens staakten 313 eenmanszaken vanwege een gebrek aan middelen hun activiteiten.

Meer cijfers over het aantal faillissementen op de site van het CBS 

Reageer op dit artikel