nieuws

Strengere eisen aan vloerisolatie met pur

bouwbreed

De vloerisolatiebranche krijgt te maken met strengere richtlijnen voor de toepassing van gespoten polyurethaanschuim oftewel pur-schuim. De Europese brancheorganisatie Isopa vindt het onaanvaardbaar dat mensen ziek worden van dampen die vrijkomen bij het maken en aanbrengen van de isolatie. Aanleiding zijn acht gevallen waarin mensen niet meer in hun huis konden terugkeren nadat hun vloer […]

De vloerisolatiebranche krijgt te maken met strengere richtlijnen voor de toepassing van gespoten polyurethaanschuim oftewel pur-schuim. De Europese brancheorganisatie Isopa vindt het onaanvaardbaar dat mensen ziek worden van dampen die vrijkomen bij het maken en aanbrengen van de isolatie. Aanleiding zijn acht gevallen waarin mensen niet meer in hun huis konden terugkeren nadat hun vloer aan de onderzijde was behandeld met het pur-schuim. Voortaan mogen bewoners niet meer in hun huis blijven tijdens de werkzaamheden. Verder moet tijdens het spuiten goed worden geventileerd en moet een meting worden verricht om vast te stellen of de woning vrij is van dampen. Voor de bedrijven komt er een Europees certificaat.

Reageer op dit artikel