nieuws

Steenwol met reflecterende bekleding

bouwbreed

Rockwool uit Roermond presenteert op de Bouwbeurs een isolerende plaat met reflecterende bekleding van geperforeerd aluminium, voor gevels met een luchtspouw.

De plaat, Rockfit 433 BP, is een doorontwikkeling van een bestaand product. Bij 1 tot 1,5 centimeter minder dikte levert deze plaat dezelfde prestatie, afhankelijk van de constructie. Rockfit 433 BP past bijvoorbeeld bij een binnenblad van baksteen, beton of kalkzandsteen. Met een niet geventileerde luchtspouw zijn bij een dikte van 70 millimeter isolatiewaarden Rc van zo’n 2,59 m 2 K/W bereikbaar, bij een dikte van 165 millimeter isolatiewaarden Rc van zo’, 5,12 m 2 .K/W. De platen worden met vier roestvaststalen ankers per vierkante meter op het binnenblad bevestigd, met de aluminium bekleding aan de spouwzijde. Rockwool benadrukt dat steenwol voldoet aan de hoogste Europese brandklasse. Bovendien draagt steenwol bij aan de geluidsisolatie van de constructie. Het product is geschikt voor Rockcycle, de inzamelingsdienst van Rockwool.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels