nieuws

Staal, hout en 
polyester voor Rabo

bouwbreed

Hardenberg – Rabobank Vaart en Vechtstreek krijgt aan de entree van Hardenberg een nieuw regiokantoor van zo’n 4500 vierkante meter. Half maart zullen aannemer Van Dijk Bouw uit Hardenberg en bouwbedrijf Zweers uit Ane, die voor dit project een samenwerking aangingen in vof-verband, het pand volgens planning opleveren. In mei nemen zo’n 140 medewerkers van […]

Hardenberg – Rabobank Vaart en Vechtstreek krijgt aan de entree van Hardenberg een nieuw regiokantoor van zo’n 4500 vierkante meter. Half maart zullen aannemer Van Dijk Bouw uit Hardenberg en bouwbedrijf Zweers uit Ane, die voor dit project een samenwerking aangingen in vof-verband, het pand volgens planning opleveren. In mei nemen zo’n 140 medewerkers van de Rabobank uit Dedemsvaart er hun intrek.Het staalskelet van het nieuwe gebouw heeft een houtskeletbouw bekleding waarover een gevelbekleding van polyester komt. Rollecate uit Staphorst plaatst de polyester bakken aan het gebouw dat formeel Adviescentrum Heemserhoek heet. De achtergevel heeft veel glas. Hamhuis Architecten uit Hardenberg, dat voor het ontwerp tekende, wil hiermee een vriendelijker uitstraling realiseren in de richting van het karakteristieke dorp Heemse. Met de opbouw van de gevel, zonnepanelen op het dak en warmte-koudeopslag heeft het gebouw energielabel GreenCalc+klasse A.

Foto: Ruud Ploeg; tekst: Tony Tangel

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels