nieuws

Seinhuis Roosendaal krijgt nieuwe plek

bouwbreed Premium

Het monumentale seinhuis in Roosendaal wordt in zijn geheel 1400 meter verplaatst. Dat heeft ProRail laten weten. Het eigendom en beheer gaat dan over naar de nationale maatschappij tot behoud, ontwikkeling en exploitatie van industrieel erfgoed (Boei). In de nacht van 10 op 11 april gaat de klus uitgevoerd worden door aannemer Bresser. De komende […]

Het monumentale seinhuis in Roosendaal wordt in zijn geheel 1400 meter verplaatst. Dat heeft ProRail laten weten. Het eigendom en beheer gaat dan over naar de nationale maatschappij tot behoud, ontwikkeling en exploitatie van industrieel erfgoed (Boei).

In de nacht van 10 op 11 april gaat de klus uitgevoerd worden door aannemer Bresser. De komende weken wordt het gebouw al langzaam losgemaakt van de fundering. Met behulp van vijzels wordt het gebouw op een selfpropelled modular transporter (SPMT) gezet. Die brengt het gebouw met een snelheid van maximaal 5 kilometer per uur naar zijn nieuwe plek.

Het karakteristieke gebouw is al sinds 1994 niet meer in gebruik. Het in 1907 door architect Van Heukelom ontworpen gebouw is in 2001 rijksmonument geworden. Aangezien het midden tussen sporen staat moest het verhuizen. De operatie kost 1,8 miljoen euro.

Reageer op dit artikel