nieuws

Rode jas voor parkeergarage

bouwbreed

Rode jas voor parkeergarage

Parkeergarage JavaPark in Almelo wordt in een opmerkelijk kunstzinnige rode jas gestoken. Langs vier zijden vouwen de geknikte aluminium platen zich als een soort weefsel rondom de parkeergarage heen.

De Bever Architecten legt daarmee een relatie naar het Almelose textielverleden. Latour Machinefabriek uit Oirschot heeft de platen gefabriceerd en gemonteerd aan de stalen staanders van de garage. In de loop van de volgende week is de parkeergarage ingepakt. De gemeente Almelo koos voor dit kunstwerk omdat de open gevelzijden van de kale tweedehands-garage er niet uitnodigend uitzien.

De 3D platen van gerecycled aluminium bestaan uit geperforeerde driehoeken. De architect koos voor rood, mede omdat er in de omgeving industriële complexen uit rode baksteen zijn opgetrokken. De bedoeling is dat de treinreiziger opgewonden raakt van spiegelend metaal, kleurverdraaiingen en de variatie in openheid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels